Mat till barnkalaset

Hur barnkalas ser ut idag skiljer sig mycket från gårdagen. Under 90-talet bestod barnkalas mest av småkakor, en hemmagjord tårta och några ballonger och serpentiner i fönsterbrädan. Idag ser det helt annorlunda ut och många föräldrar lägger ner otroligt mycket tid och pengar på att skapa de bästa kalasen möjliga. Det är naturligtvis inget fel med det och alla kalasfixar efter egen budget. Något som dock allt fler har börjat med är att bjuda på mat i samband med kalaset.

Mat är något som länge har använts i sociala tillställningar och nu har de även tagit sig in i barnkalasen. Med det menar vi att fika med tårta inte längre är de enda godsaker som det bjuds på, utan man ser gärna till att barnen får någon form av mat innan det är dags för sötsaker. Det kan vara svårt att veta vilken typ av mat som man ska bjuda på. Många barn är kräsna, men det gäller också att hitta alternativ som går snabbt och enkelt att tillaga.

Bästa kalasmaten för barn

Här nedan har vi plockat ut några av de absolut bästa alternativen till kalasmat för barnkalas. De går snabbt, är gott och uppskattas av nästan alla! Det bästa är att du också har möjlighet till vegetariska alternativ om situationen kräver.

1. Hamburgare med bröd – Snabbt, enkelt och supergott

2. Korv med bröd – Klassiker som aldrig kan gå fel

3. Tacos – Låt barnen själva få välja vad som ska vara på

4. Korv- och köttbullsspett – För allt är godare om det äts på pinne

5. Varma mackor – Det kan låta simpelt, men är mycket uppskattat och kan varieras i oändlighet

Detta är bara några få tips på alla de maträtter som du kan laga till barnkalaset. Vi är dock säkra på att oavsett vilken av ovanstående du väljer, kommer kalaset att bli en succé!