Klä förskolebarnet rätt i höst!

Hösten är en årstid som är väldigt knepig. På morgonen är det isande kallt ute, men på eftermiddagen kan det bli riktigt varmt och soligt. Under denna period är det också vanligt med mycket regn och rusk, åtminstone om man bor i Sverige. Det är få andra länder som har ett så varierande och omväxlande väder som Sverige har och det enda man kan göra är att anpassa sig efter detta.

Som vuxen kanske det inte gör något om man fryser lite på morgonen. Man vet trots allt att det snart är varmare temperaturer ute när man ska gå hem från jobbet. Detta är dock ett tänk som man inte kan tillämpa när det kommer till barn och speciellt inte barn i förskoleålder. Här behöver man se till att barnet är torrt och varmt hela dagen, oavsett om det sker temperaturförändringar under dagens gång. Vi hjälper dig att välja de bästa kläderna för höstens alla utomhuslekar!

Bästa höstkläderna till förskolan

Det tveklöst bästa är att klä barnet lager på lager. Med det menar vi att du ska arbeta med flera olika lager av kläder, för att på så sätt hålla barnet varmt, men också för att barnet ska kunna ta av sig om det blir för svettigt. Det första lagret bör bestå av ett underställ, t.ex. ett som är tillverkat i naturmaterial, ull eller polyester.

Lager nummer två är det mellersta lagret och detta är till för att ditt barn ska hålla sig varmt. Fleecekläder är utmärkta alternativ och passar nästan ALLA. Även tröjor i ull eller ullfrotté är mycket uppskattade. De andas ordentligt samtidigt som de förhindrar att kyla tränger sig på.

Det tredje och sista lagret kan med fördel bestå av skalkläder. Skalkläder ser till att fukten stannar ute och skyddar bra mot väder och vind. Välj skalkläder som andas ordentligt.