Handla barnkläder second hand

Att handla kläder och saker i andra hand är inte längre förknippat med fattigdom eller en obalanserad ekonomi. Idag är marknaden för andra hand väldigt trendig och allt fler vänder sig till second hand-butiker och loppmarknader för sina nästa fynd. Orsakerna är många, men främst handlar det om att spara pengar och göra en insats för miljön. I en second hand-butik kan du hitta alla möjliga saker och ting, men en kategori som kommer i överflöd är barnprodukter och barnkläder.

Som alla föräldrar någon gång blir varse om så växer barn fort. Väldigt fort. Det betyder att garderoben gång på gång kommer att behöva bytas ut, till dess att ditt barn har slutat växa. I början går det fort och det är ett ständigt bytande på kläder, men ju äldre barnet blir, desto långsammare växer det. Det går dock inte att vänta in den dagen, utan det gäller att ständigt hitta kläder som passar i storlek. Då är loppmarknader och second hand-butiker utmärkta alternativ!

Fördelar med att handla barnkläder second hand

Det finns otroligt många fördelar med att handla barnkläder second hand istället för att vända sig till butiker med nya plagg. Som ovan nämnts kommer du att kunna spara in otroligt mycket pengar och göra en skillnad för miljön genom att återbruka, men du kommer också att kunna hitta plagg som inte längre finns i butikerna. Det betyder att ditt barn kan bära unika plagg från många olika butiker och till och med från olika delar av världen.

Just sparandet av pengar är kanske den främsta fördelen ur ett privat perspektiv. Du kan hitta allt från skor till ytterkläder, overaller och sportkläder för riktigt små summor. Ibland så lite som 5-10 kronor för en riktigt snygg t-shirt. Se till att du kollar igenom kläderna innan du betalar för dem, t.ex. genom att titta efter knappar som fallit bort, hål eller fläckar som inte försvinner.