Baka tillsammans med barnen

Har barnen ingenting att göra? Står regnet som spön i backen eller hänger ungarna i ditt byxben och hoppas att du ska sluta med dina sysslor för att lägga uppmärksamheten på ett annat ställe? Att ha uttråkade barn har troligtvis alla föräldrar varit med om, men det finns en lösning som inte inkluderar leksaksbilar eller dock-lekar!

Att baka tillsammans är otroligt roligt och dessutom stärker det bandet mellan dig och ditt barn. Det finns mängder med roliga recept som ni kan testa på, och tillsammans njuta av den goda kreationen när den är klar. För att det ska bli kul för barnet att delta gäller det att baka lite enklare saker, gärna sånt där man kan slicka skålen efteråt som belöning. Här nedan listar vi några klassiska och enkla alternativ som kräver få ingredienser och lite tid.

Bästa recepten för att baka med barn

Klassisk sockerkaka – En klassisk sockerkaka är god och går nästan alltid hem hos alla. Vill ni spexa till den lite kan ni med fördel lägga på glasyr och pryda den med kokosflingor, pärlsocker eller strössel.

Chokladbollar – Chokladbollar kräver få ingredienser och går väldigt snabbt att få till. Barnet kan hjälpa till både med knådning av ”degen” och rullning av bollarna. Då kakao kan färga av sig på det mesta rekommenderas ett förkläde till er alla.

Småkakor – Småkakor har länge varit ett av de mest populära alternativen när man ska baka med barn. Här finns möjlighet att variera i oändlighet, både när det kommer till ingredienser och när det kommer till dekoration.

Äppelpaj – Äppelpaj tar förvisso lite längre tid att göra, men å andra sidan är det roligt och det finns mycket gott att smaka på under tillagningstiden. Här kan ni själva välja om ni vill göra en enklare smulpaj eller om ni vill göra en mer amerikansk variant.