Roliga resmål i Sverige för barnfamiljen

Vill ni skippa charterresan i år och semestra i Sverige? Att stanna kvar i Sverige och ha sin semesterledighet här har blivit allt mer populärt. Utlandsresor har blivit dyra och eftersom man i många fall behöver anpassa sig efter skolloven är priserna uppåt väggarna. En semester i Sverige är således en utmärkt idé och det finns många härliga platser att besöka! Här nedan kommer du att få läsa om tre stycken parker som år efter år har tagit barnfamiljer med storm. Glöm inte att kontrollera öppettider och leta boende om ni kommer långväga.

Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Värld har du och dina barn möjlighet att träffa Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga och hans lillasyster Ida, klappa Lilla Gubben eller balansera på taket som Madicken! Parken är stor och rymmer alla de kända karaktärerna från sagorna, vilket gör den till en utmärkt plats för små såväl som stora som vill uppleva nostalgi på hög nivå!

High Chaparral

I nöjesparken High Chaparral får din familj möjlighet att följa med på ett hisnande äventyr bland cowboys och indianer. Här kan ni åka i det stora godståget som plötsligt får besök av ”riktiga banditer”, rida på härliga hästar helt gratis eller åka den stora båten som går runt hela parken. Kanske vill ni titta på shower eller testa på att vaska guld? Om ni har lyckan med er får ni behålla er vinst!

Skara Sommarland

På Skara Sommarland blir den mest allvarlige ett barn på nytt! Skara Sommarland är Sveriges största vattenland som bjuder in till oändligt mycket kul för både vuxna och barn. Parken rymmer hela 47 olika typer av attraktioner och camping finns i närheten för den som vill stanna länge. Attraktionerna består av spännande och actionfyllda vattenrutschbanor och pooler, såväl som höga berg- och dalbanor eller karuseller som snurrar så du blir ordentligt yr!