Liv Ringström

På tu man hand, dag 2
Dag två! Vi vaknade upp vid sjön och gjorde oss iordning och drog ner till Gränna igen. Vi hittade ett mysigt fik där vi kunde äta frukost med utsikt mot vattnet. Efter frukosten åkte vi ner till hamnen för att ta färgen över till Visingsö. 
Det första vi mötte var ruinen så vi tog ett varv där, jag älskar sånt! Det var dock trist att det gräset var så torrt överallt för jag tror det hade varit ännu mer magiskt om gräset var grönt. 
Efter en åktur på Visingsö så skulle vi köpa mjukglass.. om ni bara visste hur jag jagat denna jäkla glassen! De har varit stängt, fel ställe, slut och nu smälte den i maskinen men det löste sig fort så jag kunde få min mjukglass,haha! Jag lyckades dessutom använda min klänning jag köpte ifrån Nelly, jag går ju inte i klänning och speciellt inte i massa färger men jag gjorde ett försök nu. Hur som helst så fick glassen avsluta resan på Visingsö och vi tog färjan tillbaka till Gränna.
Väl i Gränna så tog vi sista varvet i butikerna med polkagris och karameller. Hade en lång lista ifrån familjen som ville ha lite så vi fyllde bilen med en jäkla massa stänger och annat innan vi åkte hemåt. 
Hur ska man summera den lilla resan då? Jo, det var mysig och kul. Att få lite tid på tu man hand var ganska så härligt och jag tror att sånt behövs emellanåt. Gränna är mysigt att besöka, speciellt på en mindre tur så det var alldeles lagom för oss. Fredagkväll tillbringade på uteserveringen och lördag hämtade vi hem vår lilla tjej. Nu väntar vi på att dom stora tjejerna ska rulla in här hemma också så vi kan njuta av sista semesterveckan ihop! 
På tu man hand, dag 1
I torsdags så lämnade vi Dusan hos barnvakten då hon var den enda av ungarna som var hemma, jag och T packade bilen och drog iväg för lite kvalitetstid tillsammans. Efter några timmar anlände vi i Gränna och där parkerade vi bilen för att ta en snabb runda på gatorna, vi hamnade sedan nere vid bryggorna där vi tittade runt på båtar och annat. Vi unnade oss en middag på restaurangen som låg där nere innan vi avslutade kvällen och letade upp en plats att övernatta.
Solen började gå ner och vi åkte runt lite för att se oss omkring, det är ett himla fint ställe med vattnet, husen, naturen och landskapen! Det var väldigt härligt att bara glida runt på vägen och bara njuta av varandras sällskap. 
När solen hade gått ner så hittade vi en liten sjö i närheten av Gränna så vi gick ner och satte oss en stund. När det var nästsan kolsvart ute så hoppade vi i och tog ett kvällsbad och tillbringade sen natten i bilen på en parkering vid sjön. Jag älskar att tälta och övernatta i bilen och det har liksom blivit en grej vi gör tillsammans, haha! 
Barnen vid trädets bär
Igår var det en så fruktansvärd värme och det var så kvavt ute men barnen njöt av trädet och dess bär. Dom sprang runt bland grenarna och plockade för fullt. Vi var nämligen iväg på besök så vi grillade lite och barnen sprang omkring i gräset. Vi vuxna höll väl på att smälta bort i värmen men det gick ju bra ändå,haha! Men jag kan ju erkänna att vi alla däckade när vi kom hem, det fanns ingen energi eller ork. Så jag är lite extra glad idag då himlen bara svartna och det har öst ner lite regn, vi fick äntligen luft! Och nu har vi haft dörrar och fönster öppna så lägenheten har fått kylas ner lite. 
Åh nu måste jag ju bara få visa en bild på dom där små kusinerna, Dusa och minstingkusinen.. Det skiljer ett år mellan dom men det är svårt att tro haha! Dom var så goa när dom gick runt bland grenarna. Den äldsta av dom tre var ockå där och sprang omkring, är kul att dom funkar så bra ihop även om dom ibland blir lite sura på varandra eller har svårt att alltid hänga med men dom är i åldrarna 3, 2 och 1 så det blir väl så, hehe.