Liv Ringström

#METOO
Vad ska man egentligen säga? Jag ser hur det delas överallt, hur kvinnor berättar om hur dom fallit offer för övergrepp. Sexuella övergrepp. Men förutom att jag ser kvinnor som står upp och berättar så ser jag också personer, många män som vrider deras historier, som inte tror på dom och säger att mycket är påhitt för att dom vill ha lite uppmärksamhet. Rent spontant tänker jag att han/dom ska ha en fet jävla käftsmäll, men sån är jag. 

Vi ska prata om övergrepp på dom olika sätten. Jag minns i skolan när killarna brukade springa in i tjejernas duschar, jag minns när killarna brukade peta och känna på tjejer samtidigt som dom skrattade och inte förstod ett skit av dom sysslade med och jag minns alla frågor dom ställde om ens sexliv och vad man tycker om det ena och andra. Egentligen är det inte konstigt att dom inte förstod eftersom att det aldrig pratades om, det stoppades aldrig och det fanns aldrig någon som ställde sig upp och sa NEJ . Däremot var det lärare som fnittrade bort det hela och försökte trösta med att pojkar är pojkar , men det är ju jävligt fel. 

Jag har haft killar i min närhet som inte tagit ett nej på allvar, som blivit arga när jag inte velat att som dom, som skrikit när jag sagt emot och som slagit när orden tagit slut. Dom har stulit, förföljt mig och försökt kasta ut mig igenom fönstret. Och vad gjorde jag? Jag gjorde ingenting för vad skulle jag säga, det fanns ingen annan där som sa stopp, det fanns ingen som berättade vad man är värd och förtjänar så man sjunker in och tror att det är såhär jag ska leva, det är såhär det ska vara. När jag bröt upp ett av mina förhållanden så fick jag slå mig ut ur lägenheten, jag blev kastad i väggen, på golvet och nästan ut genom rutan men då orkade jag inte mer så då sparkade jag tillbaka och jag sparkade tills han låg på golvet så jag kunde springa därifrån. Han dök upp igen, han satte en kniv mot min hals och allt jag tänkte var att det är vinn eller försvinn. Jag tryckte kniven hårdare mot halsen, jag vann. Men ni vet, pojkar är pojkar och dom blir aldrig stoppade så vart tror ni egentligen att det tar slut för dom? När tror ni att dom lär sig? 

Jag har bara döttrar, små barn och det har redan hänt dom. När dom var på lekplatsen så kom några killar och tryckte in dom i ett hörn, killarna drog ner sina byxor och visade sitt kön och försökte få tjejerna att ta på det, på dom. Jag hör hur ungarna går ute på gården och skriker hora, fitta och att dom ska knulla allt som går. Jag hade plockat mina barn om dom gick runt så men det gör inte deras föräldrar , dom går in och stänger balkongdörren. Dom blundar för pojkar är pojkar

Om jag ska lära mina döttrar något så är det deras värde och styrka, sen ska dom lära sig att slänga iväg en redig höger för det kommer dom behöva i skolan, på stan, på krogen, på jobbet. Dom kommer behöva försvara sig precis överallt. För idag är det så, tjejer måste försvara sig själva för att vi alla har valt att försvara och acceptera killarnas beteende. 
Krister

Bodde hos en familj i Italien. En kväll kom en kvinna in och kröp ned i min säng.Hon tvingade till sig ett samlag och jag vågade inte slå larm för hennes man sov i ett annat rum. Det har varit ett trauma sen dess. Att inte kunna göra nåt.
Vid ett annat tillfälle låg jag på sjukhus och på natten kom en kvinna in och vek undan täcket och började med oralsex. Jag var så sjuk att jag inte kunde gå ur sängen. En tredje gång våldtogs jag av en homosexuell man på en firmafest som hölls i en sportanläggning. Rent spontant tänker jag att hon/dom ska ha en fet jävla käftsmäll, men sån är jag också.

Svar: Jag tror jag förstår din poäng och jag förstår också att även män far illa. Men jag är kvinna och kan inte berätta hur män lever och vad män går igenom. Jag kan bara tala för mig som kvinna och mina upplevelser, jag kan bara styrka det kvinnorna säger för att jag själv varit där.
Fler borde tala, oavsett om man är en han, hon eller hen. Rent spontant känner jag att en käftsmäll inte är nog.
Liv Ringström

Anonym

👍💕💕💕💕💕

Anonym

Anonym =mormor Lisa 💕

Tess

Helt för jävligt! Jag har en son och har pratat sedan han var riktigt liten om att man ALDRIG tar på någon annan mot hens vilja, att man alltid respekterar ett nej, att man kan se på kroppsspråk när en person menar nej även om hen inte säger nej osv. Blir så störd på dem som bortförklarar med "pojkar är pojkar", "pojkar är fulla av hormoner" osv. Jag är så orolig för att man jobbar i motvind, men kämpar på. Har själv blivit utsatt och vet hur otroligt hemskt det känns. Pojkföräldrar har ett stort ansvar att lära pojkar att det INTE är ok. Vi MÅSTE jobba bort att de pojkar som inte vill delta kallas för "bög" och "kärring" och annat.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress