Liv Ringström

Tillbaka i en familjevecka
Halloj! Nu är vi tillbaka i en familjevecka, vi hämtade hem dom stora tjejerna igår och på bara några minuter hade dom vänt hemmet upp och ner. Men är inte det lite skönt när det varit väldigt tyst, stilla och tomt ett tag? Sen blev det inte så mycket mer igår, var lite förberedelser inför idag och tjejerna varvade ner framför en film innan det var läggdags. 

Idag så for vi upp och packa på oss allt sen var det bara för mig att droppa en efter en innan jag kunde åka hem och ta tag i annat, jag har bland annat tagit kontakt med vår hyresvärd för att förhoppningsvis få det målat i köket. Just nu ser vårat kök förjävligt ut, jag hatar tapeterna och inte bara för att hata utan för att dom är så jäkla slitna och äckliga. Nu hoppas jag att bes.gubben ska hitta hit och tycka likadant som mig så att det kan målas, gärna i grått. Är väldigt mycket skönare med målade väggar istället för tapetserade när man har barn (en bebis som älskar att kladda) det går ju rädda lite lättare när olyckan varit framme, haha!

Tänk om man bara kunde få sitt drömhus, greja som man vill. Nåja, en dag kanske.
Sanna

Åh drömhuset alltså! Om inte annat kostar inte grå färg sådär sjusärdeles mycket på Clas Ohlson, men klart att det är mkt skönare att få det betalt av hyresvärden. Hoppas det går vägen!

Svar: Nej jag hade allt planer på att göra det själv men efter att jag blev mindre lycklig på hyresvärden så sa dom att dom dyker upp istället och kanske ordnar detta annars får jag göra det själv :)
Liv Ringström

Sanna

Jag förstår! I hyreslagen står det dock att en får måla om själv, och jag är rätt säker på att du inte måste återställa en ljus färg. I och för sig kanske du hade tänkt mörkgrått? Men ljusgrått ska inte vara några problem, det är skrikiga/gälla färger eller väldigt mönsterrika tapeter till exempel som en kan få återställa, men en nyans av ljusgrått ska du absolut inte behöva återställa. Och i så fall - ska du återställa slitna tapeter? Det går ju inte. Om värden vägrar och du ändå anser dig ha rätt att få färg/tapeter så kan du gå till hyresnämnden, alla hyresvärdar är skyldiga att underhålla sina lägenheter!

Här kan du läsa lite mer: https://www.hemhyra.se/tips-rad/det-har-far-du-fixa-hemma/

Svar: Tack så mycket!
Liv Ringström

lars

ja det är härligt att ha framtidsplaner, ja hus är väl ett gott mål att sträva mot. De är så jäkla dyra just nu, kanske billigare frampå vem vet?

Svar: Japp! Tyvärr är de ju saftiga priser. Jag har ju en önskan om att köpa ett lite halvtaskigt hus som jag får renovera upp :)
Liv Ringström

Dixi Wonderland

Hoppas att han håller med dig så att du får nya tapeter :)

Svar: Ja men verkligen!
Liv Ringström

Alice Lindström

Hoppas du får köket ommålat!

Svar: Ja verkligen, hade gjort så stor skillnad!
Liv Ringström

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress