Liv Ringström

Jag tänker aldrig må dåligt över mitt utseende igen

Jag vaknade upp och insåg att jag skadar inte bara mig själv genom att tycka illa om mitt utseende utan jag skadar mina barn precis lika mycket. Att vakna upp sådär var det bästa som hänt mig för nu trivs jag med min kropp.

Under mina tonår så kunde jag inte titta på mig själv och vara nöjd över något med min kropp och pågrund av detta så försökte jag gå ner i vikt och jag utvecklade ett självskadebeteende. Jag har aldrig varit den som stått timmar framför spegeln för att bli fin , jag var snarare den som gick förbi spegeln fort för att slippa synas, för att inte låta mig provoceras av mig själv. Jag var underviktig, mådde psykiskt dåligt och hade ingen respekt för min kropp för fem öre. När jag tänker tillbaka på denna tiden så funderar jag hur jag tänkte, jag tycker lite synd om mig för jag var inte gammal.. Jag hade verkligen en skev bild och inte på media men på mig själv.

Idag är jag 22år gammal, jag har fått två barn och det är klart kroppen förändras av graviditeter men jag kan inte säga att jag är missnöjd över vad graviditeterna har gjort med mig och min kropp. Jag har en mjuk mage, jag har en ledsen navel och små bristningar. Idag väger jag mer än vad jag gjorde då men det har ingen betydelse, jag kan välja att bli mindre eller större, jag kan välja hur jag vill forma min kropp men även om jag inte kan få bort bristningarna så kan jag sudda ut det negativa tänket till dom.

Jag har mått så dåligt över mig själv att jag inte orkar göra det längre, jag vill älska mig själv eller åtminstone acceptera varenda centimeter av mig själv. Och om jag inte gör det för mig själv så tänker jag göra det för mina barn för är det någon som påverkar dom så är det jag. Har ni hört det där barn gör som föräldrar gör och inte säger , det är sant! Hur jag vet detta? Jo, en dag så kom min dotter hem ifrån dagis och sa att hon inte var tillräckligt fin. Hur kan ett litet barn säga att hon inte är tillräckligt fin? hon hör mig, hon ser mig!

Om jag går runt och klagar på mitt utseende så är det inte konstigt om hon kommer och klagar på sitt utseende, hon kanske inte ens förstår vad hon säger men hon säger det för att jag gör det, hon vill känna det jag känner för att det är jag som lär henne och det är mig hon dagligen ser. Kan jag förändra mina barns syn på sig själva så är det klart jag gör det om det är till det bättre.

_____

Men nej, det är inte alltid lätt att bara vända blad rakt upp och ner , ibland så kan det komma dagar då jag är missnöjd över något men det brukar jag fort kunna skaka av mig och att ha den makten att kunna skaka av det negativa är väldigt skönt och befriande. Man behöver inte alltid älska allt på en gång men att acceptera är en bra början, väldigt viktigt faktiskt! Det är en jävla grym känsla när man lyckas och när man kommer från det där stadiet där man jämför, gömmer sig och är rent jävla osäker så låt det ta lite tid om det måste, det är värt det.

Och oavsett om man har barn eller inte så ska man vara nöjd med sig själv, man ska hitta en jävla massa rätt och mindre fel på sig själv. Man ska trivas med sin kropp för man kommer tillbringa hela sitt liv i den.

Madde

Så oerhört klokt, det tog mig närmre 30 år att acceptera min kropp och precis som du så vill jag att mina kiddos ska växa upp nöjda med sig själva oavsett hur de ser ut.

EVELINA

Jättebra inlägg och du har så rätt, om inte för oss själva så för att våra barn ska slippa samma negativa kroppsstress behöver vi börja må bra med våra egna utseenden. Vad härligt också att du kommit till den insikten och att du mår bra i dig själv nu! <3

Svar: Tack så mycket! Ja men eller hur å jag vet ju hur mycket allt påverkar så därför kommer jag göra allt jag kan för att mina döttrar ska växa upp och vara nöjda över sig.
Liv Ringström

Marcin Gronek

Det är en jäkla fin insikt du har. Vi speglar våran attityd kring vårt utseende på våra barn. Går jag till mig själv har jag idag en sund bild av min kropp och utseende. Så har det inte alltid varit, mycket på grund av något slags jante-snack hos min familj och de jag växt upp med. Det är som att det är fult att inte acceptera sig själv och vara nöjd med den man är. Att JAG duger ! Bra skrivet.

Svar: Tack så mycket!
Liv Ringström

Netti Starby

Så himla bra skrivet av dig och framförallt så himla klokt! Du är jättefin som du är och barnen gör verkligen som vi gör och inte som vi säger. Kramis <3

Svar: Tack, kul att du tycker det :) å de gör dom verkligen 🤗 kram
Liv Ringström

vargpoesi.blogg.se

Du har kommit långt!
Hoppas du fortsätter att kämpa, vilken morot det måste vara att kämpa för barnens skull också :-)
Läste någonstans att man bär på 7 generationers historia, tänk att kunna påverka kommande 7 generationer!

ja

Svar: Jo men jag har nog gjort det! Tack så mycket.
Åh men vad häftigt , det visste jag inte!🤗
Liv Ringström

Jennifer Queen

Jätte bra inlägg!
Man får sig en tankeställare!!

Svar: Kul att du tycker det:)
Liv Ringström

Josäfin Andersson

Sjukt bra inlägg!!

Svar: Tack fina du!
Liv Ringström

Viskningen

Det här är så viktigt! Tack för att du delar med dig och får mig att känna mig mindre ensam.

Viskningen

Det här är så viktigt! Tack för att du delar med dig och får mig att känna mig mindre ensam.

Svar: Det är det! Åh självklart, tack för orden!
Liv Ringström

Lillan

Fint skrivet. ♥ Känner igen mig i det här med barnen. Så viktigt att hjälpa dem att få bra självkänsla och inte ta efter taskiga beteenden från en själv. Inte lätt alla gånger men man får kämpa vidare.

Svar: Tack så mycket! Visst är det så och nej lätt är de verkligen inte men jäklar så skönt de är när man kan och lyckas:) 💕
Liv Ringström

Falling Into Selflove

Jag började gråta när jag läste detta inlägget. Kämpar just nu mot anorexi och det är så jävulskt jobbigt. Jag vill bara älska mig själv, kunna vara snäll mot mig själv, mot min kropp, men det känns tvärt omöjligt. Så precis som du skriver väljer jag att till en början iaf acceptera min kropp, varje millimeter. Jag ger kontrollen över mitt ätande till någon som orkar ge den tillräckligt med näring.
Tänk att man kan fastna så i dessa tankar, att man kan spendera så många år på något så skevt. Strongt av dig att välja självacceptans!! Det går (det måste gå) och tänk vilken FANTASTISK förebild du blir för dina barn!! Stor kram! Massa pepp till dig!!

Svar: Tack så hemskt mycket för dina ord!
Jag vet att det är svårt, men det går.. som du skriver det måste gå. All styrka till dig <3
Liv Ringström

Lars Gustafsson

Kloka ord och lycka till med din kropp och din familj
En nybörjarbloggare också från lilla Trollhättan, men som inte gillar mina feta fula kropp 67 år och just nu inte har lusten att göra nåt åt det, men det kommer väl. Jag är ganska gammal för bloggning kanske, men Dagny hon är ju 105 år, å jag är inte där än.

Svar: Tack så mycket!
Liv Ringström

Jelly

Tänkvärt inlägg. Har själv tänkt på det och tillämpar samma sak här hemma. Inga nedvärderande kommentarer om mig själv :) Barn lär sig av oss liksom.

Svar: Kul att du gillar det. Tycker de e jättebra att köra så💪🏻
Liv Ringström

Hanna Karlsson

Bra skrivet!

Svar: Tack så mycket!
Liv Ringström

Jasmine

Ett så starkt och insiktsfullt inlägg! Jag var barnen som hörde sin förälder kritisera sin kropp, vilket har påverkat mig mycket. Bra att du älskar din kropp - du är fin! Porträttet på dig är fantastiskt vackert!
Ta vara på dig.
Kram

Svar: Tack så jättemycket! Tråkigt att det blivit så och att du kan slita dig ur det negativa tänket! Kramar!
Liv Ringström

Anonym

Detta inlägg, så himla viktigt verkligen! <3

Svar: Tack! <3
Liv Ringström

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress