Liv Ringström

Färga om barnvagnens tyg
Uppdaterad version av ett inlägg jag skrivit på min tidigare blogg
Jag är väldigt snål eller bara medveten, kör på det som låter bäst vettja haha! Hur som så när jag väntade Medusa och skulle börja förbereda alla grejer så behövde jag aldrig oroa mig över barnvagn för det hade jag en, den som Steph åkte i när hon var liten tyvärr hade den blivit solblekt och ful i tyget som ni kan se på bilden ovan. Jag var helt inställd på att ha denna vagnen och skulle därför piffa till den lite.

Det jag gjorde var att ta av allt tyg och tvätta så det var rent och lät det torka. Jag hade köpt en textilfärg på panduro på ca 99kr (250ml) i färgen svart som jag hällde upp på en vanlig papptallrik och för att applicera färgen på tyget så använde jag en helt vanlig disksvamp, ren såklart! Svampen fuktade jag lite innan jag doppade den i lite färg, sen gnugga jag in färgen i tyget och alltså inte bara pensla över utan gnugga in det ordentligt.
 
När jag kände mig färdig så lät jag det lufttorka lite , det står på burken att man ska stryka färgen för att den ska fixeras men det är ju lite krångligt på en barnvagn så jag valde att använda hårfönen för att få värme på färgen, föna några minuter på hela tyget.
Här ser ni resultatet efter en färgstrykning, man kan göra två för att vara på den säkra sidan men börja med ett, få ut vagnen i dagsljuset så du ser ordentligt och gå sedan efter det. Jag blev riktigt nöjd och la inte allt för lång tid på detta och dessutom kosta det mig knappt 100kr då resten av grejerna som behövdes fanns hemma. 
NORRSKEN EMMA

men så smart tips!! :D

kramizz

Svar: Kul att du tycker det!
Liv Ringström

Ajli Müller

det blev jättesnyggt, och med så enkla medel :)

Svar: Ja , verkligen super 👌🏻👌🏻
Liv Ringström

Dixi Wonderland

Älskar DIY :D

Svar: Ja det är verkligen toppen!
Liv Ringström

Amanda Jona [SPONTAN]

Jag skulle snarare kalla dig för ekonomisk och miljömedveten som piffar upp den gamla vagnen istället för att köpa en ny! :) Kan tipsa dig om att Panduro även har textilfärger som man slänger in i tvättmaskinen och färgar tyget där i. Så himla smidigt, har gjort så på flera par svarta byxor som blivit solblekta :)

Svar: Hehe, jo det kanske är ett bättre ord för det! :) Åh har använt såna färger också till bland annat mina byxor, verkligen skitbra!
Liv Ringström

Junitjej

Så bra det blev!

Svar: Verkligen, kul att du tycker det!
Liv Ringström

Mirre - Sweetwords

Men så snyggt, så smart, vilken skillnad. Den ska tåla regn och så sedan också då?

Svar: Det blir verkligen snyggt, ja precis! Det är därför man måste ha värme på så färgen fixeras annars är risken att en del av färgen åker av. :)
Liv Ringström

Sara Nord

Hej Liv!
Hoppas allt är bra med dig denna fina Söndag?! :)
Jag har en Q&A på min blogg och skulle bli super glad ifall du ville gå in där och posta någon fråga till mig. (a)

Svar: Hej! Kan absolut kika in, kram!
Liv Ringström

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress