Liv Ringström

Medusa 6 månader

14 december blev Medusa 6månader och det är enligt mig helt galet! Jag förstår inte hur tiden kan gå så fort som den gjort.

Iallafall så är det mycket som hänt, Medusa är väldigt stark och sitter nu upp efter många om och men, det har varit svårt att få henne att sitta då hon alltid spänt hela kroppen för att istället stå upp men riktigt så långt har vi inte kommit ännu, hehe! Hon testar även mer riktig mat och verkar uppskatta det, ja allt förutom ägg då. Jag får dessutom inte ha något i fred längre för hon försöker norpa åt sig allting hon kan få tag i så nu får man hålla hårt i grejerna, speciellt i maten för den ska hon verkligen ha. Det märks att hon utvecklas i allt hela tiden och det är så kul att se, undra vad hennes nästa steg blir.

Idag var vi även på BVC för att väga och mäta samt träffa läkaren för en rutinkoll. Allting var bra och idag väger hon6685g och är 64,2cm lång med ett huvudmått på 43cm . Hon följer kurvan jättebra och allting såg fint ut annars, min bebis är godkänd!

En nyfiken liten hand

En sån där liten nyfiken hand som är sådär söt så man kan titta på den i en evighet och krama den i sin egna. Det är också en sån där liten nyfiken hand som drar och sliter i allt, som nyper tag i allt den kan fånga och lämnar små rivmärken i mammas ansikte.

Idag la jag mig i sängen med Medusa på magen, hon kravlade sig så snällt upp så vi nästan låg näsa mot näsa och sen satte det igång. Jag såg hur hennes lilla hand kom där och man tror ju verkligen att en sån liten söt hand ska komma och klappa mjukt men inte, hahha! Hon rev, klämde och drog i hela ansiktet, petade i ögon och näsa! Klart hon vill känna och utforska lite men ska man behöva lida så av det hela haha? Hon drar ju inte bara i ansiktet, hon sitter alltid och försöker fånga mitt hår så det har jag nog inget kvar snart. Det finns inget som gör så ont som när hon lyckas trassla in sig med sina dreggliga fingrar i håret och bara drar, såklart med ett stort leende på läpparna så man inte kan med att säga "aja" till henne. Tänk att snart är hon redan 6månader , det går så sjukt fort och så mycket händer hela tiden. Jag älskar att se henne utvecklas men vill också att man ska kunna pausa tiden lite grann så man hinner njuta av bebistiden fullt ut.